Aanmelden als nieuwe leerling

In de komende weken zullen jullie een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Hebben jullie al een keuze gemaakt? Bij Koers ben je van harte welkom!
 

Digitaal aanmelden 

Digitaal aanmelden kan via het online aanmeldformulier van maandag 7 maart (09.00 uur) tot en met dinsdag 8 maart (23.59 uur). Het online aanmeldformulier is deze dagen te vinden op deze pagina. Tijdens de aanmelding kun je aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Wij proberen hier bij de indeling van de klassen zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Je kunt je gewoon thuis aanmelden. Heb je echter hulp nodig bij het digitaal inschrijven of heb je inhoudelijke vragen over de aanmelding? Dan is het ook mogelijk om je op onze locatie in te schrijven. Een team van medewerkers staat op maandag 7 en dinsdag 8 maart van 19:00 tot 21:00 uur voor jullie klaar om de aanmelding gezamenlijk in orde te maken.

Benodigde documenten voor de aanmelding:

  • Adviesformulier van de basisschool (i.v.m. leerlingcode).
  • Burger Service Nummer van de leerling.

Leerlingen uit België die zich in willen schrijven, worden sowieso op locatie verwacht. Voor online aanmelden is namelijk een BSN-nummer noodzakelijk en dat hebben de Belgische leerlingen niet.


Inschrijftermijn voorbij?

Is de inschrijftermijn voorbij maar wil je je alsnog voor Koers aanmelden? Neem dan contact op met dhr. Stals (f.stals@stichtinglvo.nl)


Aannamebeleid en motivatiebrief

Let wel, voor het schooljaar 2022-2023 kunnen net zoveel leerlingen bij Koers starten als het aantal leerlingen dat doorstroomt naar de bovenbouw (dit aantal is ongeveer 60 leerlingen). Bovendien schrijven leerlingen van Koers een soort motivatiebrief. Meer info over dit aannamebeleid én een link naar de digitale motivatiebrief zijn hier te vinden. Voordat je start bij Koers hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we naar het advies van de basisschool, het niveau bij begrijpend lezen, vaardigheden voor plannen en studievaardigheden en competenties. 


Een kijkje nemen? Je bent van harte welkom!

Op maandag 7 maart zetten wij onze deuren niet alleen open voor ouders/verzorgers en leerlingen die hulp nodig hebben met inschrijven. Tussen 19:00 en 21:00 uur zijn alle leerlingen die zich inschrijven met hun ouders/verzorgers welkom om een kijkje te komen nemen!

We geven op de volgende tijden een rondleiding:

  • 19:00 uur: atheneum/gymnasium
  • 19:30 uur: atheneum/gymnasium en Koers
  • 20:00 uur: atheneum/gymnasium
  • 20:30 uur: atheneum/gymnasium

Inschrijven is niet nodig. Wij zien er naar uit om jullie eindelijk te ontmoeten!

 
En daarna?

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 13 juni 2022 kennis met hun medeleerlingen en een aantal coaches. De coronamaatregelen laten het gelukkig toe om jullie eindelijk eens jullie toekomstige school te laten zien! Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond. 

We starten het schooljaar vervolgens met twee introductiedagen. Tijdens deze dagen leer je de klas en je coach beter kennen. Ook wordt je heel goed voorbereid  op de eerste echte schooldag.


Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over het aanmelden, neem dan contact op met dhr. Stals, teamleider Koers (f.stals@stichtinglvo.nl).