Laptop - The Rent Company

De afgelopen jaren is binnen het onderwijs veel kennis en ervaringen opgedaan met het werken met devices. De ervaringen zijn dermate positief dat de schoolleiding heeft voorgesteld om komend schooljaar alle leerlingen van de brugklas (regulier en Koers) en het tweede leerjaar (regulier) een laptop aan te laten schaffen.


Waarom eigen laptop?

ICT-vaardigheden en digitaal werken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook in het onderwijs worden deze competenties van de leerlingen verwacht. Doordat wij de leerlingen hier vroeg mee kennis laten maken, zullen zij in het vervolgonderwijs digitaal goed onderlegd zijn om daar succesvol in te kunnen stromen.


Blended learning

Het College blijft tijdens de lessen grotendeels gewoon boeken gebruiken en gebruikt de ICT-middelen als ondersteuning en niet in plaats van boeken. De combinatie van traditionele boeken en digitale lesstof noemen we "blended learning".


Wat zijn de voordelen? 

Door de invoering van eigen laptops hebben de leerlingen altijd en overal de beschikking over (aanvullend) digitaal leermateriaal en kunnen zij allerlei bronnen op internet snel vinden. De lesstof wordt op deze wijze uitgebreid met visuele (animaties, filmclips) en auditieve onderdelen. Deze extra mogelijkheden in combinatie met boeken zorgt voor veel variatie. Docenten kunnen leerlingen bovendien meer op maat bedienen en hun vorderingen beter volgen. Devices bieden tevens de mogelijkheid om in en buiten de les te werken aan verslagen, presentaties en andere school-gerelateerde opdrachten op individuele basis of in groepjes van leerlingen.


Laptop kopen of huren via The Rent Company

Het College heeft in samenspraak met The Rent Company één type laptop voor alle leerlingen uitgekozen. In juni en juli 2024 kunt u de laptop huren of kopen via The Rent Company. Voor Het College wordt er een speciale webshop ingericht met informatie over huren en kopen, instructiefilmpjes, het Easy4u Alles-in-1 abonnement en de bestelinformatie.

The Rent Company stuurt na de informatieavond van 13 juni een e-mail met de bestelinformatie naar alle ouders. Tegemoetkoming aanschaf, schoolspullen en laptop

Heb je financieel niet de ruimte om schoolspullen en/of een laptop aan te schaffen, dan kun je bij jouw gemeente vragen naar de regelingen voor minima. De gemeente kijkt samen met jou of je gezien jouw financiële situatie in aanmerking komt voor ondersteuning.