Kennismaken met Koers

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het Technasium of houd je van Kunst en Cultuur? Kom dan eens langs bij Het College Weert, dé school voor atheneum en gymnasium in Weert. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met vele sportfaciliteiten voorhanden. En wist je dat Het College ook Koers Onderwijs aanbiedt? Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.

Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we maandag 17 januari een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? De uitzending is hier terug te zien:


Vragen?
We hebben gedurende de avond ontzettend veel vragen gekregen via de chat. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels een antwoord gekregen op zijn of haar vraag. We hebben alle vragen en antwoorden op een rijtje gezet in zgn. Q&A-lijsten (Questions en Answers). Dan kunnen jullie de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen. 

Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord is? Stuur dan een e-mail naar info@college.nl (Het College) of info@koersweert.nl (Koers). 


Scholenbezoek leerlingen groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat alle groep 7-leerlingen volgend jaar al naar het laatste jaar van de basisschool gaan! Hét jaar waarin zij gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs.

Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 normaal gesproken al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Door de coronamaatregelen was dat dit schooljaar helaas niet mogelijk. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we in juni onze deuren.


Kom jij een kijkje nemen?
Zit jij in groep 7 en wil je graag een kijkje komen nemen op onze scholen? Eindelijk is dat mogelijk! Zo kun je je op Het Kwadrant aanmelden voor een persoonlijke rondleiding (vmbo óf praktijkonderwijs), kun je op het BRAVO! College fysiek deelnemen aan de belevingsroute, krijg je op de Philips van Horne een kennismaking met het voortgezet onderwijs en kun je op Het College samen met je vrienden een speurtocht doen in de school. Op de websites van de scholen volgt in de week van 16 t/m 20 mei meer informatie over de activiteit die georganiseerd wordt en de wijze van aanmelding. De data zijn:

  • Woensdag 8 juni 2022 (15:30-17:30 uur): Het College Weert en Koers
  • Woensdag 15 juni (15:30-17:30 uur): Philips van Horne
  • Dinsdag 21 juni (17:30-20:00 uur): BRAVO! College
  • Woensdag 29 juni 2022 (19:00-21:00 uur): Het Kwadrant

Let wel, de activiteiten op Het College en de Philips van Horne zijn alleen bedoeld voor leerlingen. Voor de rondleiding op Het Kwadrant en de belevingsroute op het BRAVO! College zijn ook ouders/verzorgers uitgenodigd.


Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 13 juni of dinsdag 14 juni 2022 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.