Geslaagd reanimatie-evenement op de muzikale klanken André Rieu

14 december 2023
Terug

Op woensdag 13 december 2023 organiseerde André Rieu een reanimatie-evenement in de concertzaal van het MECC Maastricht met ongeveer 1500 leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs. Ook 125 leerlingen uit leerjaar 3 van Het College/Koers reisden deze dag af naar Maastricht. Zij kregen een korte reanimatiecursus waarna ze onder muzikale begeleiding van André Rieu, zijn Johann Strauss orkest én zangeres Emma Kok levensreddende borstcompressies uitvoerden op een reanimatiepop.

Het was een leerzame en indrukwekkende ervaring, voor leerlingen én begeleiders. Het evenement vormt een opmaat voor de reanimatiecursus die de leerlingen uit leerjaar 3 gaan volgen in de eerstvolgende Collegeweek.


Achtergrond ‘Rieu and youngsters restart a heart day’

Het kan iedereen overkomen: een hartstilstand. De overlevingskans hangt af van omstanders die onmiddellijk starten met reanimatie. Het is van groot belang dat ook jongeren een hartstilstand kunnen herkennen en leren reanimeren. André Rieu, artiest en ambassadeur van Reanimatie Estafette Limburg, zet zich actief in voor dit doel en wil hier aandacht aan besteden. Mét jongeren samen. 

Video

Benieuwd? Check onze video op YouTube.