Veiligheidswaar-schuwing Markies Catering

8 oktober 2019
Terug

Naar aanleiding van het landelijke nieuws van afgelopen vrijdag, over de listeriabacterie in voorverpakte vleeswaren, willen wij u graag informeren over de maatregelen die onze cateraar Markies Catering heeft genomen.

Markies heeft samen met de leveranciers direct uitvoerig gecontroleerd om welke producten het gaat. Binnen hun landelijke standaard assortiment voeren zij geen producten van de desbetreffende producent. Op locaties waar wel risicoproducten lagen, is alles direct uit de schappen gehaald. De vleeswaren die Markies momenteel aanbiedt, zijn dus veilig om te consumeren.


Om welke producten gaat het?
Het gaat om de vleeswaren van Fairbeleg, Verrassend Lekker, Kraak Vers, Kips en Wahid Halal. Markies Catering voert in hun landelijke assortiment geen van deze merken.


Kunnen leerlingen deze week veilig de vleeswaren consumeren die in de schoolkantine worden aangeboden?
Ja. De vleeswaren die op dit moment in de schoolkantine worden aangeboden zijn veilig om te consumeren.
 

Wat zijn de risico’s van de listeriabacterie?
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen, omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. (bron: Voedingscentrum)


Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.