Nieuws

Vaccinatierondes GGD Limburg Noord

11 februari 2021
Terug

Wij informeren je over de organisatie van het Rijksvaccinatieprogramma 2021 dat wordt uitgevoerd door de GGD Limburg Noord. De vaccinaties staan gepland in week 12 (22-26 maart). 

Door de aanhoudende coronamaatregelen wordt het programma op een aangepaste manier uitgevoerd. Dit houdt in dat de kinderen individueel uitgenodigd worden en er bij verhindering geen alternatieve afspraak aangeboden kan worden.

Het Rijksvaccinatieprogramma bestaat uit:

  • vaccinatie tegen meningokokken (MenACWY) voor alle jongeren uit 2007
  • vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV) voor alle voor alle meisjes uit 2008. Daarnaast ook de meisjes uit 2002 t/m 2007 die nog in aanmerking komen voor een HPV-vaccinatie

De GGD vraagt begrip en medewerking voor het feit dat tijdens de vaccinatieweken leerlingen onder schooltijd worden opgeroepen. 

Ook vorig jaar was de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma aangepast i.v.m. corona. Hierdoor kan het voorkomen dat ook leerlingen uit andere jaartallen opgeroepen worden.  

Mocht u vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar capaciteitsbeheergezondheid@vrln.nl of telefonisch contact opnemen via 06-15656326.