Projectweek leerjaar 2: Urban Culture voor jongeren

31 oktober 2017
Terug

De afsluitende week van KOERS leerjaar 2 luistert dit maal naar de naam Urban Weert. De week startte maandag 30 oktober. Doel is leerlingen uit leerjaar 2 van het voortgezet onderwijs nader in contact te brengen met de mogelijkheden die Weert biedt op het gebied van kunst, cultuur en sport.

Het wordt een week vol spetterende creatieve uitingen. Tijdens deze projectweek staat Urban culture als kunstvorm centraal. Leerlingen volgen workshops op het gebied van Hip Hop, Street Dance en Graffiti. De workshops Hip Hop en Graffiti worden beiden verzorgd door Rick. In de workshop Hip Hop schrijven de leerlingen een eigen rap. Tijdens de workshop Graffiti maken ze op een paneel van ruim 13 vierkante meter Street art met een positieve boodschap voor Weert. De leerlingen brainstormen deze week ook over Weert als sport en cultuurstad. Hun ideeën voor Weert worden tot uiting gebracht in hun raps en in een graffiti-kunstwerk, dat de leerlingen maken onder begeleiding van de docenten kunst en cultuur. Het kunstwerk is geïnspireerd op de werken van de Britse Street art-artiest Banksy, die op soms controversiële wijze een positieve boodschap voor de wereld heeft.

Deze projectweek wordt ondersteund door de Gemeente Weert. De Gemeente Weert voert beleid op het gebied van Urban culture, ook educatie juicht de gemeente toe. Op deze manier worden jongeren gestimuleerd zich creatief te uiten op dit gebied.

Het Street art-kunstwerk wordt geëxposeerd in Cwartier. Op donderdag 2 oktober  2017 om 12.00 u vindt een korte presentatie over het project plaats in de hal van Cwartier, Beekstraat 54 in Weert. Hier wordt het  gemaakte graffiti-werk opgehangen en laten de leerlingen hun raps horen. Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.