Programma introductie leerjaar 1

12 augustus 2019
Terug

Beste ouders van eerstejaarsleerlingen van Koers,

 

Hopelijk heeft ieder van jullie een rustgevende, mooie en gezellige zomer achter de rug. We mogen nog een weekje genieten en dan gaat het schooljaar echt van start!

Zoals aangekondigd zal de eerste week in het teken van kennismaking en introductie staan. Hieronder in grote lijnen het programma en de belangrijkste informatie.

 

Maandag 19-8: opstartdag voor docententeam. De leerlingen zijn die dag nog vrij!

 

Dinsdag 20-8: de leerlingen worden om iets voor 9.00 uur op school verwacht. Ze krijgen die middag een lunch op school en hoeven dus géén lunchpakket mee te nemen. Iets te drinken of snacken tussendoor kan natuurlijk wel! Verder gaan de leerlingen die dag een T-shirt versieren (voor de sportmiddag) en dus de vraag om een wit T-shirt mee te nemen waar op getekend en geschilderd mag worden! Deze dag zal vooral draaien om kennismaken, teambuilding en wat er zoal op je afkomt in de brugklas. Rond 13.15 uur zal de dag ten einde komen.

 

Woensdag 21-8: de leerlingen worden om iets voor 9.00 uur op school verwacht. Ze zullen deze dag hun eigen eten en drinken mee moeten nemen plus hun sportkleding (incl. wit t-shirt van de dag ervoor). In de middag is dan de sport- en spelmiddag, die rond 15.00 uur is afgelopen. Deze dag draait dus met name om teambuilding en sociale vaardigheden.  

 

Donderdag 22-8: we starten wederom om 9.00 uur en het is belangrijk dat de leerlingen hun laptop meenemen. Indien ze deze nog niet hebben, zullen ze dezelfde handelingen op een vaste pc of op de laptop van een andere leerlingen doen. Daarnaast wederom eigen eten en drinken meenemen. Deze dag zal draaien om het inloggen, kennismaken met de portal, kennismaken met ouderejaars Koersleerlingen en het werken aan een eigen profielschets en die van de ideale coach. We sluiten deze dag rond 13.15 uur af.

 

Vrijdag 23-8: ook op de vrijdag starten we om 9.00 uur. De leerlingen hebben ditmaal geen laptop nodig. Ook voor de lunch wordt gezorgd, dus alleen een tussendoortje is voldoende. De dag zal met name draaien om het verkennen van het gebouw en de sociale vaardigheden. We sluiten de dag rond 13.15 uur af.

 

Mocht uw zoon of dochter nog bepaalde dieetvoorschriften hebben (vanwege medische redenen of geloofsovertuiging), dan vernemen wij dat graag voor het weekend.

 

Verder zullen wij u de komende week nog meer informatie doen toekomen over de gang van zaken in de eerste maand van het schooljaar.

 

Voor nu nog enkele mooie vakantiedagen gewenst en tot volgende week!

 Het Koersteam