Lotte Lemmen best zittende ruiter Nederland

17 september 2018
Terug


Lotte Lemmen Nederlands kampioen best zittende ruiter van Nederland 

Na vorig jaar als derde te zijn geëindigd is Lotte Lemmen (KOERS leerjaar 1) zaterdag 15 september 2018 in Houten Nederlands Kampioen in de KNHS Zitcompetitie 2018 (categorie 10 t/m 12 jaar) geworden. De zitcompetitie werd dit jaar voor de 15e keer georganiseerd. Ieder jaar wordt, verdeeld over vier categorieën, gestreden om de titel ‘best zittende manegeruiter van Nederland’. Per categorie doen honderden ruiters mee.

Lotte, die rijdt bij manege De Boschhoeve in Soerendonk, zegt: “Paardrijden vind ik echt heel leuk. Ik heb geen eigen paard dus rijd ik op de manege op verschillende paarden. Het is dan heel belangrijke dat mijn zithouding goed is. Je haalt dan het beste uit je paard en je hindert het paard niet. En de zitcompetitie, met zoveel goede ruiters, helpt me met het verbeteren van mijn houding en zit. Ik moet namelijk veel trainen om bij de best zittende ruiters van Nederland te kunnen horen.”

Volgend jaar wil Lotte weer meedoen. Ze vertelt: “Ik start dan in de categorie van 13 t/m 17 jaar. Ik ga er nu al hard voor trainen. Ik wil dit nog wel een keer meemaken.”


foto03.jpg

foto01.jpg