Introductie KOERS

2 september 2019
Terug

De eerste twee weken binnen KOERS zitten er weer op. Wat waren het weer enerverende dagen!

Leerjaar 1

Onze nieuwe leerlingen hebben kennis gemaakt met de leerlingen van leerjaar 2 en 3. Ze hebben speurtochten door Het College gelopen, uitgezet door de leeringen van leerjaar 2 en een overheerlijke lunch gehad, verzorgd door de leerlingen van leerjaar 3. Daarnaast hebben de leerlingen samen met de leerlingen van Het College aan diverse sportactiviteiten deelgenomen en een toffe voorstelling 'brugklassurvival’ gezien.

De introductie was ook doorspekt met Energizer, met het maken van een Portfolio map, met het afnemen van interviews met mede leerlingen, met Koers Kompas en met het schrijven van vacatures voor de ideale coach.

 

Leerjaar 2

Deze introductie week was doorspekt met kennismaking, met Energizer spellen, maar ook met aandacht voor Social Media. Hiervoor hebben de leerlingen mooie afspraken gemaakt welke gevangen zijn in een ‘WhatsHappy’ poster. Onze tweedejaars hebben speurtochten uitgezet voor onze eerstejaars. Verder hebben ze een KOERS Kompas gemaakt, een vacature geschreven voor een persoonlijke individuele coach en een Portfolio map gemaakt voor de onedrive.

Daarnaast hebben de leerlingen heerlijk sportief samen gesport in het Klimbos en van een gezamenlijke lunch genoten, verzorgd door de leerlingen van leerjaar 3. De leerlingen van leerjaar 2 en 3 hebben tevens de ruimte gekregen voor reparatie en een inhaalplan.


Leerjaar 3

Onze derdejaars zijn van start gegaan met een goed verzorgd ontbijt samen met de leerlingen van Het College. Evenals bij de andere leerjaren was ook hun introductieprogramma doorspekt met Energizer, met gesprekken over groepsdynamiek, met het spelen van het 'kwaliteitenspel', etc. 

De leerlingen kregen daarnaast de opdracht om een lunch te verzorgen voor 140 personen met een budget van 3 euro p.p. Ze zijn aan de slag gegaan met 'brainstorm' sessies, met plannen en het opstellen van een taakverdeling. 

De leerlingen hebben bovendien optimaal kunnen genieten van het zomerweer tijdens het zwemuitje bij de  IJzeren Man.

Tijdens de introductie zijn ook veel besproken onderwerpen aan bod gekomen zoals de gang van zaken/wijzigingen ten opzichte van vorig jaar en het maken van de portfolio map in de OneDrive. De leerlingen van leerjaar 3 hebben tevens de ruimte gekregen voor reparatie en een inhaalplan.

Foto's van de introducties zijn te vinden in de fotogalerij.