Interactieve theatervoorstelling

11 april 2019
Terug

Donderdag 18 april gaf theatergroep Playback een interactieve voorstelling voor de KOERS-leerlingen van leerjaar 2. Het thema: geld en imago.

Voor jongeren op de middelbare school wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, lunch te kopen in de supermarkt en je imago te upgraden met kleren en hippe gadgets. Toch heeft geld in ieder gezin een andere betekenis. Wat doe je als jij iets wel kunt betalen en de ander niet? En als jij geld leent, hoe snel betaal jij dat dan weer terug? De voorstelling ‘Rijk’ laat zien hoe financiële verschillen onder jongeren hun positie in de groep kunnen bepalen.

De leerlingen werden uitgenodigd op de spelvloer en gaven de personages tips om beter hun grenzen aan te geven. Deze werkwijze zorgt ervoor dat scholieren weerbaarder worden en beter voorbereid zijn op hun financiële zelfstandigheid. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Omdat geld hebben essentieel lijkt voor tieners, en geen geld hebben taboe, gaan we met jongeren in gesprek: wat betekent geld voor je en hoe kun je er het best mee omgaan?’

De voorstelling werd georganiseerd vanuit het vak economie en grotendeels gesponsord door Rabobank Weerterland en Cranendonck.

tgp-rijk-hr-3776.jpg