Global Exploration Exchange en gastgezinnen

11 mei 2023
Terug

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben nemen wij als school deel aan de projecten van Stichting Global Exploration. Van 01 t/m 11 juni 2023 staat hiervoor een Exchange op het programma. Gasten uit Nepal, Zuid Afrika, Kenia en andere partnerlanden van Global Exploration zullen in deze periode Nederland en omgeving bezoeken. Global Exploration verwacht een groep van +/- 100 deelnemers te verwelkomen.


Gastgezinnen gezocht!

In de periode van donderdag 8 juni (namiddag) tot en met zondag 11 juni (vroege ochtend) zullen de gasten in onze regio verblijven en op vrijdag 9 juni brengen de gasten een bezoek aan onze school. Tijdens deze periode zijn wij nog op zoek naar gastgezinnen die het leuk vinden om twee of meer gasten te verwelkomen thuis. 

Global Exploration zorgt grotendeels voor het dagprogramma, maar wat betekent het dan eigenlijk om gastgezin te zijn?

  • Een gastgezin heeft plek voor twee of meer leerlingen (dit hoeft geen bed te zijn, mag ook een luchtbed zijn). Denk hierbij vooral ook aan andere mogelijkheden: Ga lekker kamperen in de eigen tuin met jullie gasten of wellicht zelfs op school?
  • Een gastgezin zorgt voor het ontbijt, lunchpakket, avondeten en natuurlijk enorm veel gezelligheid!
  • Een gastgezin zet zijn gasten 's ochtends rond 8.00-8.30 uur op school of in de buurt af en haalt ze rond 16.00-17.00 uur weer op.
  • Een gastgezin mag zijn voorkeur jongens/meisjes doorgeven, we proberen hier rekening mee te houden maar dit lukt niet altijd.
  • Het lukt ons niet altijd om een groep die bijvoorbeeld naar India gaat of is geweest ook Indiase gasten aan te bieden. We proberen hier natuurlijk wel op te letten, maar weet dat dit zomaar eens een mooie kans is om nieuwe culturen te ontdekken.

LET OP!! Je hoeft als gastgezin dus geen dure of bijzondere dingen te organiseren. Onze gasten zijn vooral benieuwd naar de dagelijkse gang van zaken in Nederland. Jullie nemen ze gewoon mee naar bijvoorbeeld een bezoek aan familie, de sportclub of een gezellige avond film kijken op de bank.

Geef je op!

Zien jullie dit helemaal zitten? Klik dan op onderstaande button en vul de Google Form in.  We hopen natuurlijk op veel aanmeldingen. De gastgezinnen ontvangen later een informatieboekje waarin meer tips-and-tricks staan, zoals wat te doen bij een calamiteit en andere zaken.

Aanmelden als gastgezin