Gastgezinnen gezocht

30 mei 2022
Terug

De vrijwilligers van AFS Nederland – een non-profitorganisatie die al 75 jaar interculturele uitwisselingen verzorgt voor jongeren – zoeken gastgezinnen waar Viola uit Italië, Vale uit Argentinië, Irena uit Servië en Paul Antoine uit Frankrijk zich thuis kunnen voelen. Ze brengen dit schooljaar door in Nederland om te ervaren hoe het is om te leven in een nieuwe cultuur en omgeving. Een geweldige ervaring voor hen maar ook voor de gastgezinnen waarin ze mogen meedraaien.


Even voorstellen...

De 17-jarige Irena uit Servië is geen sportfan, maar ze is daarentegen zéér artistiek. Soms is ze een beetje verlegen, maar in haar kunstuitingen heeft ze daar geen last van. Ze houdt niet van vega!

Viola (17) uit Italië houdt van lezen en muziek, ze speelt de basgitaar in een bandje. Ze houdt ook van reizen en heeft al korte ervaringen opgedaan met leven in een gastgezin.

Vale(ntino), ook 17, uit Argentinië is serieus en goed gemotiveerd voor school en een fanatiek voetballer. Hij kookt heel graag en wil daar best thuis mee helpen!

Paul Antoine, 16 jaar, uit Frankrijk komt voor 3 maanden naar Nederland. Hij is een goede en fanatiek basketbalspeler, hij speelt op hoog niveau! Ook hij is serieus met school bezig en kookt graag.

Gastgezin

Als gastgezin biedt je de deelnemer een thuis gedurende hun verblijf in Nederland en ondersteun je hun om de Nederlandse taal & cultuur eigen te maken. Gedurende de (school) week zullen zij als een normale tiener naar school gaan en ook juichen wij het als organisatie toe om zich in te schrijven bij een sportclub of vereniging om ook via deze manier met de lokale gemeenschap in contact te komen. Op deze manier leren zij een nieuwe cultuur van dichtbij kennen en tegelijk doen gastgezin, klasgenoten en omgeving een bijzondere ervaring op: op reis in eigen omgeving!


AFS

AFS is een inclusieve organisatie waarbij alle gezinsvormen welkom zijn om aan ons programma deel te nemen. Voordat er tot plaatsing wordt overgegaan zal er een screening en persoonlijk gesprek met de geïnteresseerden plaatsvinden. De deelnemers hebben zelf zakgeld en de school en verzekeringen zijn door AFS geregeld.

Ze brengen een beetje van hun eigen cultuur mee in jullie dagelijks leven en leren jullie net zo graag over hun thuisland als dat zij over Nederland leren.  

Wil je meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met AFS vrijwilliger Irma Stultiens, irma.stultiens@afs.org of bezoek onze site www.afs.nl.