Fietscontrole Veilig Verkeer Nederland

29 oktober 2019
Terug

Het College Weert hield in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op maandag 28 oktober 2019 een controle op de technische staat van fietsen. Ruim 400 fietsen van leerlingen uit de onderbouw werden gekeurd door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Op een enkeling na voldeden ze allemaal aan de eisen. De leerlingen waarbij gebreken aan de fiets werden geconstateerd, kregen een advies mee over hoe zij de fiets in orde kunnen maken.
 

Veilige verkeersdeelname

De controle wordt gehouden om een extra stimulans te bieden om leerlingen veilig aan het verkeer deel te laten nemen. Elke schooldag begeven de leerlingen zich minstens twee keer in het verkeer. Om ervoor te zorgen dat zij zo veilig mogelijk de weg naar school en die naar huis afleggen, is het nodig dat zij en andere weggebruikers zich aan de verkeersregels houden. Even belangrijk is dat de fietsen in orde zijn en dat alle scholieren licht voeren wanneer dat nodig is.
 

Nieuwe fietsverplichtingscampagne

Maandag 28 oktober jl. is tevens de nieuwe fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ van start gegaan. De dagen worden korter, dus het belang van goede fietsverlichting neemt toe. Volgens VVN vindt twintig procent van de fietsongevallen plaats in de donker, terwijl slechts een tiende van alle fietskilometers in het donker worden afgelegd. Door een werkend voor- en achterlicht neemt het risico op zo’n ongeval met ongeveer zeventien procent af.


Politiecontrole

In de maand december houdt de politie fietscontroles op de route naar school. Wie zijn of haar fiets dan niet in orde heeft of geen licht voert wanneer dat nodig is, krijgt een bekeuring.


Foto's van de fietscontrole zijn te vinden in de fotogalerij.

 ikvalop.jpg