Doorstromers naar volgend schooljaar; wat moet je doen?

1 juli 2022
Terug

Nog een aantal weken en dan is het vakantie. Na de vakantie start uiteraard een nieuw schooljaar. Voor de meeste leerlingen een vervolg binnen Koers, voor een grote groep leerlingen ook in de bovenbouw op een van de scholen in Weert of Nederweert.

Wat moet jij als leerling hiervoor nog regelen?

Stroom je door en blijf je binnen Koers? Dan hoef je niets te regelen. Enige dat je moet doen, is de digitale zomerpost in de gaten houden die in de laatste schoolweek / eerste vakantieweek op de site van Koers komt te staan. Hier komt onder andere informatie in te staan over de introductie-activiteiten.

Stroom je door naar mavo, havo of vwo bovenbouw op de Philips of Het College? Je overplaatsing wordt achter de schermen geregeld. Ook hier geldt dat je in de laatste schoolweek / eerste vakantieweek de website van de 'nieuwe' school in de gaten moet houden.

Bij wie je in de klas komt, is meestal pas duidelijk aan het einde van de zomervakantie. De roostermakers gaan namelijk aan de slag op het moment dat de laatste werkweek voorbij is. Eerder berichten over klasindeling is dus niet mogelijk. 

Ga je naar een school die buiten de scholen van Weert valt, dan dien je de aanmelding wel voor een groot gedeelte zelf te doen. Wij zorgen natuurlijk wel voor een overdracht en wij geven de andere school aan dat jij gaat komen, maar administratief kunnen wij dan niets overzetten. Zorg er voor dat je dit dus zelf goed geregeld hebt!