Afsluitende week KOERS leerjaar 1

4 april 2019
Terug

Op maandag 1 april vond er een inspirerende samenwerking plaats tussen eerstejaars leerlingen van Koers Onderwijs en studenten leerjaar 2 en 4 van de opleiding Vaktherapie van Zuyd Hogeschool. In carousselvorm vonden er ervaringsgerichte leeractiviteiten plaats in de vorm workshops. Hiervoor werden de kunstzinnige media ‘beeldend vormen’ en ‘dans-beweging’ gebruikt met het thema ‘samenwerken’. Zowel bij Koers als bij de opleiding Vaktherapie van Zuyd kijken ze terug op een plezierige en vruchtbare samenwerking tussen scholen met beide inspirerende visies op ontwikkeling, die zeker is aan te bevelen.

Een verslag

Op maandag 1 april 2019 vonden er, in het kader van de afsluitende week, twee workshops plaats voor de leerlingen van KOERS leerjaar 1. De leerlingen waren in twee groepen verdeeld en namen één uur en een kwartier deel aan een workshop, vervolgens vond er een pauze plaats en wisselden de groepen.

Bij de workshop ‘beeldend’ ging het om samenwerking tussen de leerlingen. De workshop werd gegeven door twee tweedejaars studenten van HS Zuyd. Op een groot vel papier tekenden de leerlingen (in groepjes van 4) een aantal cirkels. Vervolgens spraken ze af welke leerlingen binnen de cirkels gingen schilderen en welke leerlingen er buiten. Dit resulteerde in een aantal mooie kunstwerken en fijne samenwerkingsvormen. Dankzij het mooie weer vond deze workshop buiten in het zonnetje plaats.

De workshop ‘Dans en Beweging’ werd aangeboden door twee vierdejaars leerlingen van Hogeschool Zuyd Heerlen. Een dynamische workshop waarbij de leerlingen 1.5 uur in beweging zijn geweest. Verschillende werkvormen zorgden voor een gezellige workshop.

Meer foto's van de workshops zijn te vinden in de fotogalerij.