Aanbod laptop

20 augustus 2019
Terug
Aanleiding

Het onderwijs is aan het veranderen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitaal (ondersteunde) leermethodes waarbij een eigen laptop nodig is. Daarom heeft Stichting LVO een overeenkomst afgesloten met Studywise, een partij die goede laptops tegen scherpe prijzen aanbiedt.

Binnen LVO Weert wordt op alle locaties aandacht besteed aan gepersonaliseerd leren. Het onderwijs wordt dan zo ingericht dat het zoveel mogelijk aansluit bij de behoefte van ieder individu.

Om meer recht te doen aan gepersonaliseerd leren, wordt de laatste jaren ook binnen LVO Weert steeds meer gebruik gemaakt van digitale methodes. Door gebruik te maken van digitale methodes is het voor leerlingen makkelijker om te versnellen of te vertragen en de methodes geven de docent snel inzicht in het niveau van de leerling of klas. Efficiënt en effectief.

Op maandag 28 januari jongsleden hebben verschillende collega’s van LVO Weert aan de gezamenlijke ouderraden van LVO Weert laten zien op welke wijze zij digitaal materiaal gebruiken in hun les. De mening van de ouderraden over de inzet en de mogelijkheden die digitale methodes bieden, waren positief.

Redenen voor het hebben van een laptop of tablet (device)

Zoals aangegeven zien we een groei aan digitaal materiaal, náást het papieren boek. Het is niet zo dat we helemaal digitaal gaan werken bij alle vakken. Dit gebeurt vooralsnog alleen bij het Koers onderwijs van LVO Weert. Daar is het meenemen van een laptop of tablet een verplichting.

Toch zijn er in het reguliere onderwijs steeds meer digitale oefeningen naast het papieren boek die het hebben van een eigen laptop wenselijk maken.

Welke voordelen heeft het aanschaffen van een eigen laptop?
 • Een laptop hoeft natuurlijk niet alleen op school gebruikt te worden. Ook thuis kan het van toegevoegde waarde zijn als het gaat om het maken van schoolopdrachten maar ook voor privé-doeleinden.
 • Helaas is er niet voor alle leerlingen een digitale werkplek die door school aangeboden wordt. Met een eigen device heeft de leerling altijd de beschikking over een eigen laptop. Makkelijk voor bijvoorbeeld het maken van verslagen.
Wat wordt aangeboden?

Op de website van Studywise is een webshop (www.lvo.studywise.nl) ingericht voor de scholen van LVO Weert. Bij het aanschaffen van een laptop wordt een overeenkomst aangegaan met Studywise. LVO Weert staat buiten deze overeenkomst.

Eigen laptop al in bezit? Of wil je deze aanschaffen zonder Studywise? Dat kan natuurlijk ook!

Een eigen laptop die al in bezit is, kan ook gebruikt worden op school. In principe kunnen alle laptops met alle besturingssystemen functioneren.

Aanbevolen specificaties zijn:

 1. Minimale schermgrootte: 11";
 2. Invoermogelijkheden: Toetsenbord & Muis ivm tekstverwerken;
 3. Netwerk: beschikking over WiFi (IEEE 802.11n)
  Windows 10 ** 1;
 4. Voldoende krachtig om video & geluid zonder schokken af te kunnen spelen;
 5. Minimaal 4 GB intern geheugen;
 6. Minimaal 64 GB harde schijf;
 7. Accuduur van minimaal 6 tot 7 uur.

** omdat Microsoft Windows en Microsoft Office ook het platform is wat LVO momenteel gebruikt en beschikbaar stelt aan haar leerlingen)

Chromebook
Het is mogelijk om gebruik te maken van een Chromebook. Let op:

 1. Je kunt niet lokaal opslaan, alleen in de Cloud, bijvoorbeeld de Office 365 Cloud.
 2. Je kunt alleen werken via een WIFI verbinding.

Macbook
Het is mogelijk om gebruik te maken van een Macbook van Apple. De aanbevolen specificaties zijn:

 1. Minimale schermgrootte: 11";
 2. Invoermogelijkheden: Toetsenbord & Muis i.v.m. tekstverwerken;
 3. Voldoende krachtig om video & geluid zonder schokken af te kunnen spelen;
 4. Minimaal 120 GB harde schijf  of meer;
 5. Minimaal 8 GB RAM geheugen – of meer;
 6. WIFI Draadloos AC (5 Ghz);
 7. Ingeschakelde virusbescherming;
 8. Accuduur van minimaal 6 tot 7 uur. 

Dyslexie
Voor leerlingen met dyslexie is er speciale software (Claroread) beschikbaar. Om deze software te draaien op je eigen laptop zijn er enkele extra eisen. De laptops aangeboden in de webshop van Studywise, zijn krachtig genoeg om daarop Claroread (de door ons gebruikte dyslexie software) te kunnen draaien. In geval van een eigen laptop zal deze minimaal moeten voldoen aan:

 1. Voorkeur Windows 10, eventueel Windows 8.1 of Windows 7 SP1  als besturingssysteem;
 2. Minimaal 500 MB HD ruimte;
 3. Minimaal 4 GB intern geheugen;
 4. 500MB hard disk plus 150-500MB voor elke tekst additionele geluids-tekstmodule;
 5. Microsoft Word 2010, Word 2013, of Word 2016;
 6. Geluidskaart met text-to-speech  ondersteuning. 
Verzekering

Mocht je besluiten om een device aan te schaffen via Studywise, dan kun je daarvoor eventueel aanvullende verzekeringen afsluiten. Advies inwinnen bij de eigen verzekeringsmaatschappij met betrekking tot verzekering wordt geadviseerd.
De devices kunnen opgeborgen worden in de kluisjes van de leerlingen.

LVO Weert is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van de eigen device of het bij Studywise aangeschafte device.