Verkouden: wanneer wel en wanneer niet naar school?

14 september 2020
Terug

Nu het verkoudheidsseizoen weer is aangebroken, krijgen we een toenemend aantal (ziek)meldingen van leerlingen die verkouden zijn of waarvan gezinsleden verkouden zijn. Wanneer mag je wel en wanneer mag je niet naar school? We hebben de regels van het RIVM hier nogmaals op een rijtje gezet:

  • Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. 
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Iedereen in het huishouden blijft thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg je klachten? Dan laat je je testen.
  • Pas goede hygiëne toe (was vaak je handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg).
  • Kom je terug uit een COVID-19-risicogebied, dan moet je 10 dagen in quarantaine.  Voor kinderen t/m 12 jaar geldt hiervoor een uitzondering. Informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl.

Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus zo laag mogelijk blijft, is het belangrijk dat de maatregelen worden opgevolgd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina 'Kinderen en school en COVID-19' van het RIVM.